Alimentele bogate în grăsimi sporesc absorbția de CBD în organism
Un nou studiu a arătat modul în care alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi ajută absorbția de CBD în organism.
Cuprins
În timp ce capsulele de canabidiol (CBD) administrate pe cale orală au fost aprobate spre folosire în anul 2018 de US Food and Drug Administration (FDA) în cazul pacienților cu convulsii, nu se știau încă foarte multe lucruri despre efectele alimentelor asupra absorbției de CBD.
Un studiu al University of Minnesota publicat în Epilepsia a examinat modul în care consumul de alimente bogate în grăsimi după administrarea unei doze de CBD crește gradul de absorbție al CBD în organism. Studiul a testat diferențele dintre efecte la persoanele care nu au mâncat nimic față de cele care au mâncat alimente bogate în grăsimi atunci când pacienților le-au fost administrate capsule orale de canabidiol.
Impactul alimentelor asupra absorbției
Pentru a afla efectul avut de o masă bogată în grăsimi asupra absorbției CBD, grupul de cercetare a măsurat concentrațiile de CBD la pacienții cu epilepsie de la clinica MINCEP Epilepsy care luau capsule de CBD 99% pur. Au fost comparate concentrațiile de la pacienții care au luat CBD pe stomacul gol și de la cei care au servit un mic dejun standardizat bogat în grăsimi – cum ar fi un burrito.
Angela Birnbaum, profesor la Colegiul de Farmacie și coautor al studiului, a spus: „Tipul de alimente consumate poate face o diferență mare în ceea ce privește cantitatea de CBD care este absorbită în organism. Deși alimentele grase pot crește absorbția CBD, pot crește și variabilitatea, deoarece nu toate mesele conțin aceeași cantitate de grăsimi.”
„Creșterile cantității dozei de CBD absorbite în organism pot duce, de asemenea, la costuri mai mici ale medicamentelor”, a spus Ilo Leppik, coautor al studiului, profesor la College of Pharmacy și profesor adjunct la Facultatea de Medicină.
Prin acest studiu s-a constatat că:
- Expunerea la CBD este considerabil crescută atunci când CBD este luat cu alimente bogate în grăsimi;
- În comparație cu luarea pe stomacul gol, administrarea CBD cu alimente a crescut de patru ori cantitatea de CBD din organism și de 14 ori cantitatea maximă înregistrată în sângele participanților; și
- Nu au fost identificate diferențe cognitive, ceea ce este în concordanță cu studiile anterioare.
Birnbaum a adăugat: „Pentru pacienții cu epilepsie, obiectivul este de a menține concentrații consistente de medicamente în sânge. Acest studiu arată că concentrațiile de CBD pot varia semnificativ dacă pacienții iau CBD în mod diferit, cu sau fără alimente. Variațiile concentrațiilor din sânge ar putea face pacienții să fie mai susceptibili la convulsii.”