Canabinoizii CBC și CBG

Canabinoizii CBC și CBG au proprietăți de distrugere a tumorii din celulele canceroase

Canabinoizii CBC și CBG au proprietăți de distrugere a tumorii din celulele canceroase

O nouă serie de teste efectuate în Israel au arătat că atât CBC cât și CBG au proprietăți de distrugere a tumorii în celulele canceroase.

Testele au fost efectuate de Cannabics Pharmaceuticals în cadrul Clinicii sale de Cercetare cu Capacitate Ridicată (High Through-Put Screening – HTS) din Israel. Rezultatele testelor au arătat că ambii canabinoizi, CBC (Canabichromene) și CBG (Canabigerol) au prezentat proprietăți anti-tumorale după ce au fost testați pe celulele canceroase gastrointestinale umane.

CBC și CBG

CBC este un canabinoid non-psihoactiv adițional și este de asemenea și unul dintre fito-canabinoizii care apar pe cale naturală, fiind un posibil purtător de calități terapeutice pozitive care pot crește activitatea antimicrobiană, antiinflamatoare, analgezică și de neurogeneză. Acesta se găsește îndeosebi în plantele tinere de canabis, deși în cantități mici.

cbg-cbc-cannabinoids

În cadrul acestor teste, platforma HTS a fost utilizată în scopul cercetării efectelor necrotice ale unei varietăți de canabinoizi asupra celulelor cancerigene gastrointestinale umane, pe lângă alte tipuri de celule cancerigene testate anterior.

CBC și CBG deopotrivă s-au dovedit a induce rate cu mult mai ridicate de necroză asupra acestor celule canceroase în comparație cu alți canabinoizi.

Doctorul Yaakov Waksman, șeful departamentului de studiu al efectelor canabidiolului a declarat: ”Ipoteza mea bazată pe rezultatele din laborator este că există o corelație între valoarea suprafeței topologice polare a canabinoizilor (Topological Polar Surface Area – TPSA) și abilitatea acestora de a induce activitatea anti-tumorală, scăzând ratele de dezvoltare a celulelor canceroase. 

“CBC și CBG, fiind canabinoizi neutri, s-au dovedit a avea o valoare a TPSA care permite moleculelor să penetreze membrana celulei canceroase, în timp ce forma lor acidă (CBCA și CBGA) nu face acest lucru. Astfel se poate explica diferența dintre ratele de activitate anti-tumorală demonstrate”.

Doctorul Eyal Ballan, Șeful Serviciului Informatic și Co-Fondator a adăugat: “Cancerul gastrointestinal se află printre bolile cauzatoare de deces cel mai des răspândite în lume. Suntem surprinși de rezultatele obținute în laborator, iar scopul nostru este acela de a lua în considerare punerea accentului pe acest sistem de organe și de a explora în continuare proprietățile diferențiale anti-tumorale ale canabinoizilor.

“Credem că aceste rezultate preliminare ne susțin viziunea, care este aceea de a personaliza tratamentele împotriva cancerului bazate pe canabinoizi.”