uleiului din semințe de cânepă

10 beneficii ale uleiului din semințe de cânepă pentru o sănătate excelentă

Uleiul din semințe de cânepă este extras din semințele plantei de cânepă. Semințele sunt presate la rece pentru a produce unul dintre cele mai diverse și mai puternice uleiuri din punct de vedere nutrițional disponibile. Uleiul din semințe de cânepă crește în popularitate, deoarece oferă o listă lungă de beneficii pentru sănătate, care au fost confirmate printr-un șir continuu de cercetări.

Semințele de cânepă nu au la fel de multe fitochimicale ca și planta însăși, dar au un profil bogat de acizi grași, substanțe nutritive și vitamine și minerale bioactive valoroase. Uleiul este bine cunoscut pentru că este bogat în nutrienți, precum și pentru beneficiile sale generale aduse sănătății și cuprinde acizi grași sănătoși, proteine și carbohidrați. Numeroasele efecte pozitive ale uleiului de semințe de cânepă sunt legate de raportul de 3:1 dintre conținutul de acid linoleic (LA) și acid a-linolenic (LNA), doi acizi grași polinesaturați esențiali de care beneficiază în mod special inima.

Uleiul de cânepă conține cantități ridicate de acizi grași omega-6 și omega-3, care sunt două tipuri de acizi grași nesaturați, sau “grăsimi bune” și toți cei nouă amino acizi esențiali, materiale pe care organismul uman le folosește pentru a produce proteine. Iată mai multe informații despre substanțele nutritive din uleiul din semințe de cânepă și despre modul în care acestea vă pot aduce beneficii sănătății.
Informații Nutriționale
Uleiul de cânepă este fabricat din semințe de cânepă. Într-o porție de semințe de cânepă (3 linguri), veți găsi următoarele:
Calorii: 170
Calorii din grăsimi: 108
Grăsimi totale: 12 grame
Grăsimi saturate: 1 gram
Grăsimi nesaturate: 0 grame
Colesterol: 0 grame
Sodiu: 0 grame
Carbohidrați totali: 5 grame
Zaharuri: 1 gram
Proteine: 10 grame
Semințele de cânepă conțin, de asemenea, următoarele minerale și substanțe nutritive:
• Vitamina C
• Calciu
• Fier
• Acizi grași Omega-3
• Acid gamma linoleic
• Arginină
• Magneziu
• Vitamina B
Mulți dintre acești nutrienți furnizează organismului mineralele necesare și contribuie, de asemenea, la sănătatea generală. Rețineți că semințele de cânepă conțin o cantitate semnificativă de fier (20% din dieta zilnică recomandată). Acest lucru ajută la prevenirea deficitului de fier sau anemiei.

Cuprins

10 beneficii ale uleiului din semințe de cânepă pentru o sănătate excelentă

1. Echilibru hormonal

Uleiul din semințe de cânepă conține acid gamma-linoleic (GLA), care este necesar pentru sintetizarea prostaglandinelor, compuși identici cu hormonii care contribuie la multe funcții ale corpului. După cum au descoperit oamenii de știință, suplimentarea aportului de GLA poate îmbunătăți sănătatea hormonilor și reduce simptomele asociate cu sindromul premenstrual, cum ar fi crampele menstruale. Există dovezi subiective (nedovedite prin cercetări) care susțin că uleiul de semințe de cânepă poate reduce sensibilitatea, umflarea și stările de iritabilitate și depresie.

De asemenea, acesta poate îmbunătăți sănătatea hormonală la femeile în vârstă care trec prin menopauză și le poate reduce simptomele, cum ar fi bufeurile, iritabilitatea și depresia. Studiile arată că suplimentarea aportului de acid gras GLA nu provoacă efecte secundare.

2. Îmbunătățește sănătatea inimii

Uleiul din semințe de cânepă îmbunătățește sănătatea inimii prin mai multe mecanisme.

Acesta conține niveluri ridicate de acizi grași esențiali omega-6 și omega-3 în raport de 3:1. Studiile au constatat că raportul nu trebuie să depășească niciodată 4:1, ceea ce înseamnă că 3:1 este un raport perfect pentru sănătatea noastră. Acești acizi grași esențiali reduc nivelul colesterolului din sânge datorită conținutului lor de β-sitosteroli, contribuind la prevenirea bolilor de inimă.

Uleiul din semințe de cânepă este, de asemenea, o sursă bună de acid gamma-linolenic (GLA) și este bogat în enzima lipază, un excelent tratament non-invaziv de chelare pentru îndepărtarea acumulării de depuneri din vasele de sânge și membranele celulare. În acest fel, promovează sănătatea inimii și previne bolile de inimă

Aminoacidul arginină din uleiul de semințe de cânepă contribuie la producerea de acid azotic, relaxând și dilatând vasele de sânge. Acesta este modul în care poate reduce tensiunea arterială și poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă.

În cele din urmă, GLA din uleiul de semințe de cânepă reduce inflamația, care previne bolile de inimă cauzate de inflamație.

uleiului din semințe de cânepă

3. Ajută la scăderea în greutate

GLA care se găsește în semințele de cânepă poate reduce pofta de zahăr și este un inhibitor natural al apetitului ce poate duce la pierderi în greutate pe măsură ce consumați mai puține calorii.

Deoarece uleiul de semințe de cânepă este bogat în GLA, ceea ce ajută la pierderi în greutate prevenind totodată recâștigarea kilogramelor pierdute, un studiu a constatat că persoanele obeze care au luat suplimente de GLA timp de un an de zile s-au îngrășat mai puțin. Este posibil ca omega-3-urile din uleiul de semințe de cânepă să îmbunătățească, de asemenea, pierderea în greutate, dar acest lucru trebuie încă studiat.

Ajută la scăderea în greutate

4. Hidratează și ameliorează afecțiunile pielii

Uleiul din semințe de cânepă este un hidratant excelent pentru piele, deoarece este ușor absorbit de piele și contribuie semnificativ la funcția pielii de a-și crea o barieră pentru a preveni pierderea umezelii. Uleiul de cânepă este un aliment perfect pentru piele, deoarece este bogat în substanțe nutritive, acizi grași esențiali și antioxidanți, făcându-l un ulei purtător ideal pentru tratamente de masaj și vindecare. După ce îl folosiți ceva timp, aspectul pielii se poate îmbunătăți semnificativ.

Uleiul de semințe de cânepă oferă, de asemenea, alte beneficii, cum ar fi ameliorarea acneei, abraziunilor minore, psoriazisului, dermatitei, eczemelor și mâncărimilor pielii. De asemenea, uleiul întărește pielea și îmbunătățește capacitatea sa de a rezista infecțiilor virale, fungice și bacteriene.

5. Stimulează sistemul imunitar

Acizii grași esențiali din uleiul de semințe de cânepă trebuie să sintetizeze endocanabinoizi pentru a întări sistemul imunitar. De aceea poate fi o idee bună să luați în mod regulat uleiul de semințe de cânepă ca supliment imunitar.

6. Puternic antiinflamator; Ameliorează durerea cauzată de artrită

Acidul gamma-linoleic (GLA) găsit în uleiul din semințe de cânepă este cunoscut pentru capacitatea sa de a combate inflamația. Aceasta este o veste bună pentru persoanele care au artrită și alte boli inflamatorii. De exemplu, persoanelor cu scleroză multiplă (o afecțiune inflamatorie cronică) care au participat la un studiu li s-a administrat ulei de semințe de cânepă și ulei de ciuboțica-cucului, iar simptomele lor s-au îmbunătățit. Oamenii de știință cred că poate fi util și în tratamentul fibromialgiei.

7. Ameliorarea durerii

Mulți oameni folosesc uleiul de semințe de cânepă ca formă de ameliorare naturală a durerii, deoarece reduce durerea atunci când este ingerat sau aplicat local. În combinație cu proprietățile sale antiinflamatorii, devine un aliat valoros pentru leziuni, infecții sau tulburări autoimune care cauzează durere. Dovezi subiective sugerează că uleiul de semințe de cânepă poate fi folosit ca ulei de masaj deoarece calmează ușor durerea, poate fi aplicat și masat pe mușchi după un antrenament sau pe articulațiile dureroase (cauzate de rănire, uzură, ruptură sau inflamație). Există speranță în uleiul de semințe de cânepă pentru persoanele care nu doresc să ia analgezice alopate pentru dureri cronice.

8. Îmbunătățește funcțiile creierului

Uleiul din semințe de cânepă conține niveluri scăzute de canabinoizi despre care s-a descoperit în urma cercetărilor că ușurează anxietatea la persoanele care au o tulburare de anxietate socială. Uleiul poate reduce și simptomele depresiei. Acizii grași esențiali, cum ar fi omega-3 și omega-6, sunt deja cunoscuți pentru faptul că îmbunătățesc memoria și previn declinul funcției cerebrale odată cu înaintarea în vârstă.

O analiză a mai multor studii sugerează că CBD și alți compuși din uleiul de semințe de cânepă funcționează într-un mod care protejează creierul și sistemul nervos. Poate ameliora sau preveni boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroza multiplă, durerea neuropatică, ADHD și tulburările convulsive la copii.

9. Previne și tratează diabetul

Diabetul este legat de un aport dezechilibrat de acizi grași esențiali. Deoarece uleiul de semințe de cânepă este bogat în acizi grași esențiali, are un potențial ridicat de prevenire și tratare a diabetului.

10. Sporește sănătatea sistemului digestiv

Nu sunt disponibile încă cercetări privind eficiența uleiului de semințe de cânepă pentru sănătatea digestivă. Cu toate acestea, în acidul gras esențial omega-3, DHA și EPA sintetizează compuși eicosanoizi care reglează hormonii și sucurile digestive. De asemenea, au proprietăți antiinflamatorii care reduc inflamația tractului gastro-intestinal și ameliorează unele probleme ale tractului digestiv, cum ar fi tulburarea inflamatorie a intestinului.

În cele din urmă, acizii grași contribuie la promovarea bacteriilor bune din flora intestinală, îmbunătățind digestia și sistemul imunitar. În toate aceste moduri, uleiul de semințe de cânepă ajută la îmbunătățirea sănătății digestive generale.

uleiului din semințe de cânepă 2

Pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm să combinați capsulele de ulei de semințe de cânepă cu uimitoarele noastre uleiuri CBD.