omega 3

Ce Sunt Acizii Grași Esențiali (Omega-3-6-9)? Și De Ce Este Atât De Esențial Să-i Obțineți.

Cum să Echilibrezi Raportul Omega 3-6-9 – Fără un Act de Echilibrare

Este cunoscut faptul că acizii grași Omega sunt buni pentru sănătatea noastră. Dar când vine vorba de Omega 3, 6, 9 – există diferențe. Dar ce sunt ei?

 

Ceea ce este, de asemenea, important este să vă asigurați nu doar că obțineți suficienti, ci și că le obțineți în cantitățile potrivite. Trebuie să vă asigurați că raportul este corect.

 

Obținerea cantității potrivite de Omega 3-6-9 ar trebui să fie la fel de ușor ca și 1-2-3. Este ușor să înveți cum să faci tocmai acest lucru.

Ce sunt Acizii Grași Omega?

Pentru început: Ce sunt acizii grași Omega și de ce sunt atât de esențiali?

 

Acizii grași Omega asigură că, corpul nostru funcționează ca o mașină bine unsă. (Pletru de cuvinte nu este intenționat!) Aceștia sunt numiți acizi grași esențiali deoarece sunt esențiali pentru funcționarea corpului nostru. Dar este deosebit de esențial să obțineți acizi grași Omega-3 și Omega-6 din alimente sau suplimente, deoarece organismul nu-i poate crea singur. Este important să obțineți raportul corect.

omega 3 beneficii

Când auziți despre beneficiile pentru sănătate ale alimentelor precum somonul, avocado și migdalele, acizii grași Omega sunt cei care ne ajută să ne menținem puternici, sănătoși și viguroși.

Nucile și semințele sunt binecunoscute pentru că sunt o sursă excelentă de uleiuri Omega-3 și Omega-6, în surse precum semințele de in, semințele de floarea soarelui și semințele de cânepă.

Cum să Echilibrezi Raportul Omega 3-6-9 - și De Ce Uleiul din Semințe de Cânepă Este o Opțiune Bună

Din ce în ce mai mult, profesioniștii din domeniul medical și din domeniul sănătății au subliniat beneficiile semnificative ale capsulelor de ulei din semințele de cânepă – dozele au un raport de 1:3 Omega-3 și Omega-6, ceea ce este ideal pentru sănătatea noastră.

Uleiul din semințe de cânepă conține acid linoleic, acid alfa-linolenic și acid gamma-linolenic, care sunt arme puternice împotriva afecțiunilor de sănătate precum bolile de inimă.

Cum Acizii Grași Esențiali Mențin Corpul Să Funcționeze

Dacă, corpul tău este ca o mașină, acizii grași esențiali sunt ca uleiul de motor care menține totul să funcționeze fără probleme. Ei se asigură că, componentele sunt în stare de funcționare curată și că totul funcționează așa cum trebuie. Acizii grași Omega alcătuiesc pereții celulelor noastre și ajută celulele să-și îndeplinească funcțiile, inclusiv în exprimarea genelor și a funcției creierului.

 

Pentru orice fac celulele corpului pentru creștere sau susținere a corpului, sunt implicați acizii grași esențiali. În special pentru funcții importante precum dezvoltarea creierului, sănătatea inimii și bolile autoimune, acești acizi grași esențiali sunt cruciali.

Asemănări Omega 3-6-9: Ce Au Ele In Comun

Deci care sunt cei trei acizi grași Omega? Mai întâi, să vorbim despre ce au toate cele trei în comun.

 

Omega-3, Omega-6 și Omega-9 sunt toate necesare pentru funcționarea corpului nostru. Pentru Omega-3 și Omega-6, se găsesc în anumite alimente sau suplimente. Pentru Omega-9, corpul tău îl face singur, așa că nu ai nevoie de plus din alimente sau suplimente.

Acizii Grași

Diferențele Omega 3-6-9: Care Este Diferenta Intre Ele

Ceea ce nu au în comun este că avem nevoie de cantități diferite din fiecare. La fel ca fiecare componentă a dietei tale, există prea mult, iar cu acizii grași Omega, totul ține de echilibru. În acest moment, americanii au prea multă Omega-6 în dieta lor și nu suficientă Omega-3. Raportul ideal este de 3:1 – dar, în prezent, majoritatea americanilor și europenii consumă un raport care este mai aproape de 20:1. Acizii grași Omega-9 nu sunt esențiali pentru a fi obținuți din suplimente sau alimente.

Raportul "Bucăților de Aur": Cum Să Obțineți Echilibrul Corect

O dietă echilibrată nu este doar ceva despre care auziți în reclamele la cereale. Știm cu toții că, corpul este o mașină atent calibrată. Ceea ce punem în corpul nostru trebuie și el calibrat cu atenție.

 

Un raport bun de acizi grași Omega-6 și Omega-3, conform surselor medicale, este de aproximativ 3:1 pentru o dietă tipică americană sau europeană. Deoarece majoritatea dietelor americane sunt bogate în uleiuri vegetale procesate, consumăm adesea mai mulți acizi grași Omega-6 decât avem nevoie, ceea ce poate duce la efecte dăunătoare asupra sănătății.

 

O gamă întreagă de alimente sănătoase vă poate ajuta să vă optimizați aportul zilnic de acizi grași Omega. Suplimentele, cum ar fi uleiul din semințele de cânepă, pot ajuta prin eliminarea presupunerilor despre proporțiile potrivite și sursele pentru acestea.

 

Deoarece dieta occidentală este bogată în acizi Omega-6, concentrarea asupra creșterii Omega-3 este un pas extrem de important pentru obținerea unei stări de bine și de sănătate mai bune.

Alimente sau Suplimente? Ambele.

Ulei din semințe de cânepă-1

În cercetările de la Clinica Mayo care au analizat zeci de studii privind acizii grași esențiali, medicii au descoperit o temă comună: că aportul oamenilor de acizi grași esențiali este aproape universal insuficient.

Această consecvență în consumul nostru inconsecvent înseamnă că ar trebui să facem tot posibilul pentru a obține toți acizii grași esențiali pe care îi putem obtine din alimente, dar să ne bazăm pe suplimente pentru a face diferența, deoarece în mod cronic nu ne îndeplinim nevoile nutriționale ca societate.

Beneficiul suplimentelor este că puteți ști zi de zi, săptămână de săptămână că obțineți ceea ce aveți nevoie în echilibrul potrivit. Îndepărtează presupunerile de a ști dacă îți îndeplinești cerințele nutriționale.

Alimente Care Conțin Grăsimi Omega

Alimente Bogate în Omega-3:

-Pește, pește și cat mai mult pește. Macrou, hamsii, somon, sardine, stridii si multe altele.

-Semințe, cum ar fi semințele de in sau de cânepă.

-Nuci și semințe, precum semințele de in.

-Legume crucifere precum broccoli, spanac și conopida.

-Alimente îmbogățite cu Omega-3, cum ar fi ouăle.

-Semințe chia.

Alimente Bogate în Omega-6:

-Diferite nuci, în special nuci, dar și nuci de pin, migdale și caju.

-Unt de arahide și alte unturi de nuci.

-Avocado și ulei de avocado.

-Seminte de floarea soarelui.

Alimente bogate în ambele:

-Nuci

Ulei din semințe de cânepă

-Boabe de soia

Câteva Beneficii ale Acizilor Grași Omega, Conform Cercetărilor:

Funcții esențiale precum inima, plămânii și rinichii:

Acizii grași esențiali susțin și îmbunătățesc sănătatea generală a tuturor sistemelor corpului, în special pentru funcțiile esențiale ale vieții. Avem nevoie de ele pentru funcționarea inimii, reglarea hormonală, formarea cheagurilor de sânge și funcționarea sănătoasă a ficatului.

 

Funcționarea și dezvoltarea creierului:

Creierul nostru este alimentat de grăsimi, iar acizii grași esențiali promovează sănătatea creierului. Este esențială pentru dezvoltarea creierului în uter și este o parte importantă a bunăstării mentale. Cercetătorii au făcut studii asupra efectelor îmbătrânirii asupra creierului.

Frumuseţe:

Acizii grași esențiali ajută la interior și la exterior, cu efecte care sunt invizibile și efecte pe care le puteți vedea. Menține părul și unghiile puternice și ajută la producerea de celule ale pielii pentru a vă menține să arătați energizat.

S-a demonstrat că aportul corect de acizi grași esențiali are calități de protecție împotriva anumitor tipuri de cancer, în special cancerul de prostată și cancerul de sân.

Inflamația și funcția imunitară:

Echilibrul corect al acizilor grași esențiali poate reduce inflamația, procesul fizic al organismului de a avea un răspuns imunitar. Inflamația poate afecta orice parte a corpului, iar bolile autoimune apar sub forma unui răspuns inflamator crescut. Aceasta înseamnă că proprietățile antiinflamatorii pot aparea la persoanele cu o gamă largă de afecțiuni, cum ar fi artrita reumatoidă, lupusul și scleroza multiplă.

Sarcina și sănătatea maternă:

Acizii grași esențiali sunt deosebit de importanți în timpul sarcinii pentru a asigura dezvoltarea fătului și sănătatea mamei. Este deosebit de important pentru persoanele care sunt însărcinate să obțină proporția optimă de acizi grași Omega-3 și Omega-6 pentru dezvoltarea creierului fetal.

Energie și bunăstare generală:

Deoarece acizii grași esențiali joacă un rol important în toate aspectele funcției celulare, ei sunt vitali pentru a ne asigura că avem suficientă energie pe tot parcursul zilei pentru toate activitatile zilnice. A avea o alimentație corectă este esențială pentru a preveni oboseala.

Dacă luați capsule cu ulei de semințe de cânepă, cât ar trebui să luați într-o zi pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună cantitate pentru sănătatea dumneavoastră?

 

Trei linguri pe zi este o cantitate care vă poate asigura că obțineți suficienti acizi grași esențiali Omega în proporția corectă și puteți fie să-l beți direct, fie să îl amestecați în alimente, cum ar fi sosurile pentru salată.

Introducerea Acizilor Grași Esențiali In Dieta Ta - Indiferent De Dietă

Indiferent de ce poți sau nu poți mânca, toată lumea are nevoie de acizi grași esențiali pentru a trăi. Unele diete se fac mai ușor decât altele, dar nu trebuie să fie greu pentru nimeni.

 

Dacă sunteți vegan, puteți obține acizi grași esențiali din semințe, nuci, boabe de soia și alge, precum și prin opțiuni de suplimente vegane, cum ar fi uleiul din semințe de cânepă și uleiul din semințe de in. Dacă sunteți vegetarian, le puteți obține și prin ouă fierte și brânză de capră.

 

Dacă urmați o dietă keto, obținerea cantității potrivite de acizi grași esențiali vă poate ajuta corpul să se aclimatizeze la ajustările care vin odată cu schimbarea regimului alimentar și a stilului de viață. Rolul acizilor grași esențiali în procesele metabolice îi face fundamentali în menținerea nivelului de energie al corpului, unul dintre cele mai importante elemente ale unei diete keto.

Concluzia: Aveți Nevoie De Acizii Grași Esențiali, Așa Că Obțineți-i Cum Puteți

Alimentele sunt cea mai bună sursă de acizi grași esențiali și, pentru acizii grași Omega-3, fructele de mare și algele sunt cele mai bune surse, potrivit cercetătorilor. Dar, la sfârșitul zilei, foarte puțini dintre noi obținem de fapt cantitatea de acizi grași Omega-3 și Omega-6 de care avem nevoie pentru a fi sănătoși în mod optim și chiar mai puțini respectă aceste recomandări doar prin dietă.